LABFRESH MAGAZINE 24'

HELEMAAL AI...BIJNA

De kleding van LABFRESH wordt gemaakt met behulp van de nieuwste kledingtechnologie, dus het is alleen maar logisch dat het bedrijf ook naar de toekomst kijkt als het gaat om branding.

LABFRESH's nieuwe campagne "THE FUTURE IS FRESH" is ontwikkeld met behulp van Midjourney, een AI-beeldgenerator waarmee je prachtige afbeeldingen kunt maken van tekstbeschrijvingen, zogenaamde tekstprompts.

Voor medeoprichter Kasper Brandi is Midjourney het nieuwste gereedschap in de high-tech gereedschapskist van LABFRESH, die – net als de kledingtechnologie van LABFRESH – het bedrijf in staat stelt zowel op de winstgevendheid als op het milieu te besparen. "AI was perfect voor deze campagne, waardoor we veel geld en CO2 konden besparen door niet naar Curaçao of het Verre Oosten te hoeven reizen om het perfecte strand of de perfecte boom te vinden. Ik weet ook vrij zeker dat onze modellen en fotografen het waarderen dat ze niet 30 meter de lucht in hoeven te klimmen om die perfecte foto te maken!"

SHOP DE LOOK

"Midjourney stelde ons in staat om te fantaseren over beelden en werelden die (nog) niet bestaan."

Bijna filosofisch, merkt Kasper nog een aspect van Midjourney op dat sterk verband houdt met de LABFRESH-ethos. “Midjourney stelde ons in staat om te fantaseren over beelden en werelden die (nog) niet bestaan. En dat is tot op zekere hoogte ook waar LABFRESH op is gebouwd: Het idee van een toekomst waarin een gezonde bedrijfsvoering en een schoon milieu kunnen co-existeren. Het komt er eigenlijk op neer dat je je inbeeldingskracht gebruikt om naar nieuwe, betere plekken te gaan."

HET AI-PROCES

Dus hoe verliep het proces van werken met AI? “In het begin dachten we dat AI gewoon een hulpmiddel was zoals elk ander,” zegt Kasper. “Maar tijdens het proces kwamen we tot het besef dat het belangrijk was om Midjourney minder als een hulpmiddel te zien en meer als een echte partner in het creatieve proces. Soms begonnen we met één idee in ons hoofd en dan nam Midjourney ons mee in een totaal andere richting. Dit betekende dat het belangrijk was om een open geest te houden gedurende het hele proces, tot het allerlaatste moment waarop we acht afbeeldingen moesten kiezen uit een groot aantal mogelijke kandidaten.”

DE “THE FUTURE IS FRESH" - CAMPAGNE

Zowel Kasper als zijn co-founder Lotte geloven dat de toekomst een gelukkige en stralende plek kan zijn als we de juiste technologieën ontwikkelen en gebruiken. Voor Kasper is er eigenlijk geen alternatief voor die manier van denken. “We kunnen niet stoppen met leven. Minder vliegen en de lichten uitdoen zal ons slechts een kleine stap in de goede richting brengen. Wat echt een grote verandering teweeg zal brengen, is technologie. De enige manier om de planeet te redden is door middel van creativiteit, nieuwe ideeën en veel technologie.”

SHOP DE LOOK

ZULLEN ECHTE MENSEN ZONDER WERK KOMEN TE ZITTEN?

AI kan veel doen… heel veel. Maar we moeten nog steeds onze echte kleding laten zien op echte mensen. En LABFRESH blijft een bedrijf dat zeer toegewijd is aan mensen en gemeenschap, dus hebben we al in een vroeg stadium besloten om echte modellen te gebruiken en geen door AI gegenereerde modellen. De foto's in de campagne zijn daarom een combinatie van AI-beelden en foto's van echte modellen. Dit past opnieuw perfect in de algehele filosofie van LABFRESH: Het focussen op technologie niet omwille van de technologie zelf, maar om de wereld een beetje beter te maken voor de levende wezens die deze bewonen – in de eerste plaats mensen, maar uiteindelijk ook de andere levende wezens waarmee we de planeet delen."

SHOP THE LOOK