Dit slimme t-shirt tegen zweetplekken verovert Nederland

De founders van de Nederlandse startup LABFRESH beloofden zichzelf ooit het ultieme shirt te maken. Een jaar geleden waagden Kasper Brandi Petersen en Lotte Vink de sprong in het diepe en lanceerden ze hun tweede crowdfunding campagne. Inmiddels hebben ze een kantoor met zeventien medewerkers en is hun droom werkelijkheid geworden.

 Door Flora van der Berg

“Ja, het was bizar”, vertelt co-founder Brandi Petersen, terugkijkend op de campagne op crowdfunding platforms Kickstarter en Indiegogo. “Gesteund door meer dan 7.200 mensen hebben we in totaal €530.000 opgehaald. Het was een enorm succes.” De kracht van de t-shirts zit hem niet alleen in het less-is-more ontwerp (een knipoog naar de Deense roots van Brandi Petersen) of de hoge kwaliteit, maar vooral in de extra’s die de t-shirts bieden. De t-shirts van LABFRESH zijn namelijk ontworpen om het leven van mannen een stuk makkelijker te maken door ze te beschermen tegen vlekken, zweetplekken en zweetgeur.

In april 2018 haalde LABFRESH €530.000 op op KICKSTARTER en INDIEGOGO.

'Dé oplossing tegen vervelende
zweetvlekken'

'Het t-shirt heeft een miraculeuze
gave'

'Koffie en wijn krijgen geen vat op deze
razend populaire t-shirts'

Vlekken, zweetplekken en zweetgeur behoren tot het verleden

De innovatieve t-shirts van LABFRESH zijn voorzien van de gepatenteerde FreshCore™ technologie - een unieke behandelingsmix, ontwikkeld door het bedrijf zelf, die verschillende prestatiebevorderende technologieën combineert. De t-shirt blijven hierdoor langer fris en zweetplekken zijn minder snel zichtbaar, zélfs in het grijze t-shirt.

Voor wie nu denkt dat deze ‘magische’ t-shirts wel moeten aanvoelen als een soort regenjas: dat is absoluut niet het geval. Co-founder Vink legt uit: “Onze t-shirts zijn gemaakt van 100% katoen en de FreshCore™ technologie wordt door een Zwitserse technologiepartner toegepast op de stof zonder een coating te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de t-shirts blijven ademen en precies hetzelfde aanvoelen als ieder ander katoenen t-shirt.”

Klik HIER voor de collectie.

'Zowel de vieze vingers van mijn kinderen of mijn eigen klunzigheid tijdens het koffiedrinken laten geen sporen achter'

​Tommy Ahlers, de Deense
minister van Wetenschap en
Onderwijs

Minder wassen, langer dragen

Een recente klantensurvey, waar meer dan tweeduizend klanten aan meededen, heeft uitgewezen dat een LABFRESH t-shirt gemiddeld 3,6 dagen gedragen wordt voordat hij de wasmachine in gaat. Dit is meer dan drie keer zo lang als een standaard katoenen t-shirt. Dat scheelt een hoop werk en water, en het t-shirt gaat hierdoor ook veel langer mee dan een normaal t-shirt. 

Dat mannen wereldwijd dankbaar zijn voor de t-shirts van de Nederlandse startup blijkt uit de reviews: meer dan 300 5-sterren beoordelingen en een 8.3/10 op Trustpilot. Ook geeft 73% van alle klanten aan dat de technologie aan hun verwachtingen voldoet of deze zelfs overtreft.

Wil jij ook zo’n slim t-shirt? Klik dan HIER voor de collectie, of check de bestsellers hieronder.

Waterverbruik, milieubelasting en productie- en onderhoudskosten van een LABFRESH t-shirt versus een standaard t-shirt voor een levenscyclus van 2 jaar.

Bekijk hier het LABFRESH t-shirt in actie:

Best Sellers